Дубноводоканал покарали за порушення природоохоронного законодавства

За чисельні порушення природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Дубноводоканал», що на Рівненщині, з метою притягнення посадових осіб підприємства до відповідальності, Державною екологічною інспекцією Поліського округу було направлено матеріали перевірки до правоохоронних органів Рівненської області.

На даний час слідчим відділенням Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом виявлених порушень.

Крім того, Комунальному підприємству «Дубноводоканал» з метою усунення виявлених в ході проведеної перевірки порушень направлено обов'язковий до виконання припис.

В свою чергу, не погоджуючись із даним приписом, підприємство звернулося до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом, щодо його скасування.

Надаючи правову оцінку спірним правовідносинам та вирішуючи спір по суті, суд вирішив: у задоволенні позову Комунального підприємства "Дубноводоканал" Дубенської міської ради про визнання протиправними та скасування припису - відмовити повністю.

Дане рішення суду дало вагомий крок у боротьбі за справедливе покарання для забруднювача довкілля!


Державна екологічна інспекція Поліського округу