Довгобуд у Рівному перетворюємо на житло для ВПО

Недобудований корпус ЦПМСД “Центральний” на вулиці Драгоманова переобладнаємо під тимчасове житло для вимушено переміщених осіб. Для цього залучаємо грантові кошти в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ IX)».

Міжнародна підтримка у цей складний для країни час надзвичайно важлива. Саме тому постійно ініціюю пошук нових та нових можливостей для залучення коштів у різноманітні галузі життя Рівного.

Серед них — питання забезпечення житлом вимушено переміщених осіб.

Від початку війни Рівне гостинно приймає вимушених переселенців з різних областей України. Наразі в місті проживає 20 296 внутрішньо переміщених осіб. Тому ми повинні створити функціонуючу інфраструктуру для населення міста Рівне та жителів України, які були змушені покинути свої домівки та знайти притулок у нашому місті.

Тривалий час ВПО жили у гуртожитках нашого міста, але так продовжуватися постійно не може. Тож існує нагальна потреба в додатковому житлі для ВПО.

Саме за проектом «Створення житлових умов для ВПО в м. Рівне по вул. Драгоманова, 7, Рівненська область (квартири для тимчасового проживання ВПО) / KfW» ми зможемо переобладнати приміщення, яке пустує роками на квартири, де тимчасово зможемо розміщати тих, хто втік від війни.

Коли ж війна закінчиться, і люди повернуться додому, житло зможемо використовувати для потреб соціально незахищених верств населення.

Олександр Третяк