"Доброчинці" з Дубенщини отримали нагороди

До Міжнародного дня осіб з інвалідністю товариство інвалідів з дитинства «Доброчин» провело у місті Дубно круглий стіл «Один день з владою» за участі керівництва району та міста. Найактивніших членів товариства було відзначено подяками Дубенської РДА.

Голова ГО «Доброчин» Раїса Васильєва тепло розповіла розповіла про кожного із відзначених. Адже це люди з активною життєвою позицією, котрі дають раду не лише собі, а й допомагають тим, хто потребує підтримки і розради. Не залишаються люди ці люди й осторонь суспільних справ – вони є волонтерами, допомагають переселенцям, пропагують інклюзію, здобувають вищу освіту і стають прикладом для інших. Серед таких цілеспрямованих «доброчинців»-дубенчан:

Надія Царук - жителька с. Мокре, яка виховує лежачу дитину з інвалідністю, є активним волонтером, завжди допомагає доставці та розподілі гуманітарної допомоги інвалідам, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям.

Марія Дрозденко - жителька с. Стара Миколаївка, котра виховує двох дітей, один із яких інвалід дитинства. Є активним членом товариства "Доброчин", бере участь у всіх заходах.

Олег Адамовський - житель с. Рачин, виховує 11 дітей, один із яких важкохворий інвалід. Активний член товариства, надає допомогу в господарських справах.

Віра Полюлюк - виховує сина, працює, представляє товариство «Доброчин» у конференціях та семінарах в різних куточках України.

Вікторія Маркушевська - жителька с. Стара Миколаївка, здобула вищу освіту, є активним членам товариства, приймає участь в конференціях та семінарах.

Марія Сиротинська - жителька с. Мирогоща, здобула освіту по професії бухгалтер, є призером у змаганнях по пауерліфтингу серед людей з інвалідністю Рівненщини.

Також в рамках благодійної акції «Зроби добро» та з нагоди міжнародного Дня людей з інвалідністю Дубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді передав 73 подарункові набори дітям з обмеженими фізичними можливостями з Дубенського району.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Дубенської РДА на території Дубенського району проживає 3 240 осіб із інвалідністю, із них дев’ятеро брали участь в антитерористичній операції, п’ять - вимушено переміщених осіб. На обліку в управлінні перебувають 669 отримувачів державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, з них 212 дітей з інвалідністю, які отримують допомогу. Із початку року було видано 308 направлень на виготовлення протезно-ортопедичних виробів, технічних засобів реабілітації та засобів орієнтування і спілкування, повідомляє Дубенська районна державна адміністрація.