До Луцька зі столиці вперше прибув новий двоповерховий електропотяг, який курсуватиме через Рівне

Укрзалізниця" запустила швидкісний потяг Skoda на маршруті Київ – Рівне – Луцьк. Перший рейс зі столиці до Луцька відбувся 23 серпня: поїзд прибув в обласний центр Волині о 13:12.

Тривалість маршруту становила п'ять годин 22 хвилини, – розповів Суспільному  машиніст Ігор Григоренко.

З його слів, на маршруті є дві зупинки – у місті Рівному та місті Ківерці.

Потяг двоповерховий, має шість вагонів та 636 місць, (46 – першого класу, 590 – другого), які обслуговують три стюарди, – зазначив старший стюард Антон Приян. Говорить: пасажири цей потяг називають "слоник", бо нагадує форму слона.

"Вагон першого класу знаходиться в першому та в шостому вагоні. На поверсі є другий клас і місця для людей з інвалідністю – пандус, спеціальні туалети, а також пеленальний столик для жінок із дітьми", – зазначив стюард.

Потяг курсуватиме за маршрутом Київ – Рівне – Луцьк і у зворотному напрямку щодня, крім середи. На перший рейс до Києва продали 10 квитків, – розповіла чергова вокзалу Надія Фролова.

Серед перших пасажирів – Андрій Кузнєцов. Зі слів чоловіка, їде в Черкаси через Київ, оскільки прямого сполучення немає. Каже: новий потяг комфортніший.

"Якщо порівнювати з дизельними потягами, де сидячі місця, то цей комфортніший: тут є кондиціонер, зручніші крісла сидячі. Менше людей у вагонах. Є розетки, де можна заряджати телефони", – каже пасажир.

Пасажир Денис Макушев зазначив: спеціально взяв квиток на другий поверх, адже так раніше не їздив. "Поїзд задовольняє. Цим ще не їхав, перший раз буду їхати на другому поверсі, прикольно. Це цікаво, коли ти озираєшся і все видно", – говорить чоловік.

З Луцька швидкісний потяг відправився о 15:20, у Київ прибуде о 20:34.