Для фінансування обрали книги на Рівненщині

22 жовтня 2021 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань видавничої справи. На засіданні Ради розглядалося питання з відбору кращих творів місцевих авторів за результатами проведеного у вересні поточного року конкурсу.

Члени координаційної ради шляхом голосування відібрали кращі книги. На конкурс було подано 28 назв книг 6 видавництв, а саме: ПП „Формат – А”, ФОП О.Зень, „Письменницька робітня „Оповідач”, ПП-фірма „Волинські обереги”, ПП „Естеро” та ТОВ „Видавництво Ліра – К”.

Засідання Ради відбулося під головуванням Любові Романюк – начальника управління культури і туризму облдержадміністрації, яка зазначила що буде відібрано кращі з кращих книг місцевих авторів, які будуть закуплені за державні кошти до кінця року.

Основну увагу комісія звертала на ті видання, котрих немає в бібліотеках та школах Рівненської області. Тому особливий акцент – якісним та популярним виданням, а також книгам для дітей. Крім того, важливим у прийнятті рішення була думка обласної спілки письменників.

Члени координаційної ради відібрали для закупівлі 20 назв книг, 1 книгу було знято перед засіданням ради та 7 назв книг відхилено.

Фінансове сприяння матимуть такі твори як: Літературно-краєзнавчий альманах „Погорина 2021”, Є.Гембаровська „Буде добре”, С.Шевчук „Розбиті вітражі, М.Семенович „Трояндовий запах смерті. Зі спогадів „афганця”, а також дитячі Л.Пшенична „Запахло пирогами”, Т.Бацмай „Ази геометрії”,Н.Диб’як „Оберемок віршів і казок від рівненських письменників” та інші.