Дев`ятирічна дівчинка купила дрон для військових

На Рівненщині 9-річна дівчинка-волонтерка купила дрон для військових. Щоб назбирати необхідну суму, Марта Пилипчук малювала та продавала картини за номерами. Серед благодійників, які купували роботи дівчинки, щоб допомогти українським військовим, є як українці, так і іноземці. Марта і її сім’я вдячні всім, хто долучився до доброї справи і допоміг реалізувати задумане. Бо це обладнання справді допоможе українським бійцям.

Тим часом дівчинка продовжує малювати. І наступна картина, за словами Марти, буде адресована начальнику Рівненської ОВА Віталію Ковалю – за його підтримку.

На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні

9-річна Марта Пилипчук живе у місті Вараш. Минулого року в дівчинки з’явилося захоплення – малювати картини за номерами. Вона обирала патріотичну тематику і перетворила хобі на благодійність. Кошти за картини спрямовує в основному, на потреби військових. Якось Марта почула, що бійцям потрібен дрон. І вирішила в цьому допомогти. Це стало її метою. Орієнтувалася на 110 тисяч гривень, адже саме таку вартість обладнання озвучили. Дівчинка намалювала десятки патріотичних картин, на них знайшлися покупці. І ось мрія здійснилася.

«Коли вже була необхідна сума, ми вирішили замовити обладнання в Польщі. Планували витратити на це 110 тисяч гривень, але склалося навіть краще, ніж хотілося. Коли люди дізналися, що гроші на це назбирала дитина, то не просто зробили знижку. Вони долучилися до ініціативи і, окрім замовленої техніки, передали тепловізор і прилад нічного бачення. Наступною плановою покупкою мала бути система згрузу для дрона. Та хлопці з Києва, дізнавшись, що буде купувати Марта, подарували і це обладнання, - розповідає мама дівчинки Вероніка Пилипчук. – В результаті кошти, які залишилися, ми спрямували на інші потреби військових».

Тим часом Марта має нову мету – хоче назбирати кошти на купівлю ще одного тепловізора. Адже це те, чого потребують українські захисники. Тож дівчинка й надалі малюватиме. Вже зараз має трохи більше 7 тисяч гривень.

«Наступною картиною, яку малюватиме Мартуся, буде портрет Валерія Залужного. Вже маємо заготовку під цю роботу. А передати вона її хоче Віталію Ковалю – за підтримку її ініціативи», - пояснює мама дівчинки.

Ознайомитися з роботами 9-річної волонтерки та замовити картину можна за посиланням: https://www.facebook.com/veronika2310