Де в Україні оформлюють найбільше автомобілів з пробігом

Період із квітня по червень був найактивнішим в імпорті вживаних машин з-за кордону. Більшість автомобілів привозили з країн Європейського Союзу. Проте після скасування так званого «нульового» розмитнення ситуація змінилася і українці знову почали везти машини з Америки.

Протягом липня-вересня найбільше вживаних легковиків пройшли митне оформлення на ВМО №2 митного поста “Городок” (20,3%, 11 тис. шт.). На другому місці виявився ВМО №1 митного поста “Рівне” (8,2%, 4,5 тис. шт.), а на третьому – ВМО №4 митного поста “Городок” (7,9%, 4,3 тис. шт.). Одразу помітно, що у порівнянні з січнем-лютим з переліку зникли морські порти – наприклад, на початку року першість за кількістю оформлених вживаних легковиків з-за кордону займав ВМО №1 митного поста “Одеса-автомобільний”.

Загалом більшість легковиків з пробігом протягом липня-вересня пройшли митне оформлення на митних терміналах Львівської (38,9%), Волинської (12,7%), Рівненської (11,1%), Івано-Франківської (6,7%) та Одеської (5,4%) областей. Цікаво, що в цьому рейтингу Київ та Київська область займають лише 2,7% сумарно від загальної кількості, проте в рейтингу вперше зареєстрованих “свіжопригнаних” легковиків вони складають 14,2% від загальної кількості. Тобто, більшість автомобілів, що були зареєстровані на кінцевого споживача (власника) у Києві та області, були розмитнені в інших областях України та доставлені туди лише для проведення першої реєстрації в Сервісних центрах МВС.