«Чорна перлина», «Летючий голландець», «Королева Анна» - майстер з Рівненщини дивує роботами

Михайло Гончаров мешкає в селі Обарів, що неподалік Рівного. Близько 10 років тому переніс тяжку хворобу, в результаті чого йому ампутували обидві ноги. Перший час чоловіка нічого не цікавило, окрім книг і телевізора. Але одного разу він натрапив на фільм «Пірати Карибського моря», що надихнув згадати справу, якою захоплювався в дитинстві – судномоделювання. Повідомляє Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

Перший паперовий кораблик чоловіка був досить примітивним, з мінімальною кількістю деталей. Для створення перших моделей Михайло використовував звичайний папір. З часом майстерність зростала, як і попит на роботи. Тоді вже в хід пішли більш дороговартісні матеріали, дещо купувала йому донька, часто допомагали сусіди.

Більша частина робіт майстра, найвпізнаваніший корабель з фільму «Пірати Карибського моря» - «Чорна перлина». Чоловікові більше до душі саме вигадані судна, а не історичні.

«Історичні кораблі красиві, однак не мають тієї особливості, як ті, що показують у фільмах. Якщо брати нафантазовані – то вони навіть не змогли б попливти, але виглядають ефектно.» - каже Михайло Гончаров.

Майстер настільки «горить» судномоделюванням, що за роботою може не помічати як минають години, розповідає мама чоловіка. Жінка пишається своїм сином, якого не зламала хвороба, а навпаки зробила сильнішим. Та й сам Михайло такої ж думки:

«Я думаю, якщо людина дійсно захоче, то зможе пристосуватися до будь-яких умов.»

Михайло Гончаров – один і з учасників проекту «З Півдня на Захід» від телеканалів «Херсон плюс» та «Сфера-ТВ» (Рівне) за підтримки Українського культурного фонду. Більше натхненних історій шукайте на сторінці Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».