Більшість старшокласників повертаються на Рівненщину, щоб скласти мультипредметний тест

Із 21 червня розпочався другий етап підтвердження участі в основній сесії Національного мультипредметного тесту.

На цьому етапі учасники остаточно визначаються з вибором міста/країни і, за потреби, зможуть змінити населений пункт на той із запропонованих, де зручніше буде пройти тестування під час основної сесії, ? в Україні чи за кордоном.

За інформацією департаменту освіти і науки Рівненської ОДА в області, на першому етапі підтвердили бажання складати тест 8633 учасники. А впродовж трьох діб другого етапу майже 60% осіб вказали, що вони проходитимуть його в Рівненській області.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зазначив, що це гарна тенденція. По-перше, така статистика свідчить про те, що наші абітурієнти обирають українські заклади освіти. По-друге, старшокласники повертаються додому. А наймприємніше те, що завершується реєстрація 7 липня, а це лише перші статистичні дані.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, на сьогодні, 24 червня, спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнили 124 278 учасників.

Так, бажання проходити національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 111 652 особи, а 12 626 ? у країнах Європи.

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ з 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проходження ним НМТ.

За інформацією Рівненської ОДА.