Бігборди проросійського політика “оновили” в Рівному

В Рівному небайдужі люди «оновили» бігборди проросійського політика мураєва. На бігбордах, які рекламують цього діяча та проросійський телеканал (який досі не закритий) «Наш» наліпили написи «зрадник України».

За інформацією Horyn.info.

Нагадаємо, що мураєв – народний депутат Верховної Ради 7 та 8 скликань від партії регіонів та її наступника – «Опозиційного блоку».

У червні 2013 року в числі 148-ми народних депутатів України підписав Звернення депутатів від Партії регіонів і Комуністичної партії до польського Сейму з проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів».

У лютому 2019 року мураєв був допитаний у Генеральній прокуратурі України як свідок у справі щодо свого можливого ухилення ним самим від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах.

З початком Російсько-української війни заявив, що це — «громадянський конфлікт», заперчує участь Росії в агресії проти України.

Брехав, що у звільненні Маріуполя від проросійських сепаратистів з української сторони брали участь американські «солдати Greystone та Blackwater».

Називав Революцію гідності «державним переворотом», що викликало скандал та пікетування його телеканалу.

Як відомо, реклама мураєва на бігбордах з’явилась у Рівному в жовтні. Тоді ж активісти вимагали від правоохоронців демонтувати цю рекламу.

Самі рекламісти пояснювали рекламу замовленням телеканалу «Наш».

На цьому телеканалі теж неодноразово лунали основні гасла російської пропаганди. У грудні 2020 року телеканал влаштував «телеміст» із представником терористичної організації “ЛНР” Родіоном Мірошником.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення неодноразово призначала позапланові перевірки на телеканалі. У вересні Нацрада з питань ТБ та радіо звинуватила канал у корушенні закону «Про телебачення й радіомовлення», а саме у таких порушеннях:

  • розпалюванні національної, расової чи релігійної ворожнечі;
  • ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі;
  • неусунення попередніх порушень.