Банда орудує у місті Дубно: залякують, труять газом та навіть проламують голови

За словами мешканців міста Дубно, десятки молодих людей тримають місто у страху. Напередодні вже дійшло до розбірок із вогнепальною зброєю — в одній зі стрілянин загинув юнак. Про це повідомляють на сайті tsn.ua.

На відео з камери спостереження видно, як до столика в одному із закладів йдуть молодики. Провокують бійку. За кілька хвилин двох відвідувачів витягають попід руки, хтось ще добиває ногою. Ці зйомки надали дубенчани та погодилися розповісти, що відбувається у місті, проте попросили, аби не показували їхні обличчя.

“Я переживаю за своє життя та здоров’я”, — говорить місцевий житель Михайло. Після зустрічі з місцевими молодиками він отримав струс мозку.

“Можуть вчепити людину до фаркопа, це тієї зими було. Тягали хлопця на тросі, що машину тянути. Їздять зі зброєю по місту, що з травматичною, що з бойовою. У нас у місті діє ОПЗ”, — стверджує житель Дубна.

Мешканці міста називають угруповуванням кілька десятків місцевих, які об’єдналися, займаються спортом, подекуди виступають як охоронці деяких закладів. Та, насправді, кажуть, те, що вони коять у місті можна назвати жахом.

“Вони йдуть 10-15 на одного, запшикують балончиками, б’ють ногами, руками. Багато з дубенчан просто боїться про це говорити” — говорять місцеві.

Дубенчани кажуть, що в місті всі мовчали б і надалі, але вже дійшло до вбивства. У одному із закладів між чоловіками з так званого угруповання та  ще однією меншою компанією виникла сутичка. У ній був Рустам Тошев.

“В нього було здійснено кілька пострілів з травматичної зброї. Це і передувало нашому основному злочину”, — зазначає Олександр Панасюк, заступник керівника Нацполіції Рівненщини.

Рустам Тошев сів у свій позашляховик та поїхав. Повернувся за кілька хвилин уже з автоматом, розповідають у поліції. Вчинив стрілянину. Понад 20 зляканих людей розбіглися. Однак озброєний чоловік таки влучив у 23-річного дубенчанина. Той загинув на місці.

Також зазначають, що Рустам Тошев втік і тепер у розшуку. В поліції розслідують кілька проваджень: умисне вбивство, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство.

“Я б не сказав, що діє бандитське угрупування. На всі повідомлення і звернення, які до поліції надходять, ми реагуємо, документуємо і вживаємо всіх заходів, щоб покращити порядок в місті Дубні. А от по вбивству матеріали вже витребували у слідче обласне управління”, — запевняє керівник Дубенського райвідділу поліції Юрій Семеренко.

В свою чергу, керівник Нацполіції Рівненщини Олексій Камишанський пообіцяв взяти розслідування цих кримінальних проваджень на особистий контроль.