Автівка для голови: майже мільйон гривень витратить Вербська сільська рада

У Вербській громаді на Дубенщині – менше п’яти тисяч жителів. За дослідженням Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу, станом на початок 2022 року Вербська територіальна громада була на 31 місці за інституційною спроможністю серед 63-х малих і середніх громад області. 

Проте саме вона наприкінці минулого року вирішила придбати «Skoda Octavia A8» – найдорожчий легковик за бюджетні гроші (з тих, що виставлені на prozorro.gov.ua), куплений на Рівненщині після початку повномасштабної війни.

Торги сільрада оголосила 6 грудня на очікувану вартість 995 тисяч гривень. Вказала, що хоче саме автомобіль «Skoda Octavia A8» або еквівалент. Проте подані технічні вимоги повністю списані із «Skoda Octavia A8». Навіть зазначено конкретний колір – темно-синій «Lava металік».

Авто, як вимагала тендерна документація, повинно було бути новим і виготовленим не раніше 2022 року.

На торги з’явився лише один учасник, який і став переможцем, – рівненське ТзОВ «Вік-експо». Воно запропонувало продати «Skoda Octavia A8» за таку ж суму, що була вказана сільрадою, тобто 995 тисяч гривень.

І хоча переможець подав сертифікат відповідності на інше авто – «Skoda Kodiaq», 26 грудня сільрада підписала з ним договір, вказавши, що авто мають поставити акурат під Новий рік – до 31 грудня.

Оплата мала відбутись протягом 10 робочих днів після поставки, але єдиний портал використання публічних коштів spending.gov.ua наразі не містить інформацію про здійснений платіж.

Андрій Грицак (заступник голови Вербської сільради Каміли Котвінської) розповів, що автівку ще не придбали, бо виникли затримки з оплатою. А користуватиметься нею голова сільради.

– У Дубно вона майже кожен день їздить, у Рівному два рази на тиждень буває, – пояснює Андрій Грицак потребу в авто. – Я не брав участі у виборі автомобіля, тому чого зупинилися на цьому варіанті,  не можу сказати.

Джерело: Четверта влада