Акцію на підтримку полонених захисників організували у Рівному

Рідні та друзі військовополонених українських захисників зібрались 1 жовтня у Рівному на акцію в їхню підтримку. Вони вимагають докласти всіх зусиль, аби повернути військових додому. На захід прийшли майже пів сотні людей, передає кореспондентка Суспільного.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Захід розпочався о 12:00 на Театральній площі.

Мета акції — повернення військовополонених захисників Маріуполя та інших бійців, які потрапили у полон, розповіла Суспільному організаторка заходу Єва Дорохіна.

"Таких з Рівненщини зараз майже тридцять людей. Це ті, про кого відомо. Багато хто родичів боїться говорити, тому точну цифру назвати важко. Я хочу закликати суспільство, щоб люди говорили про це, не мовчали", — сказала активістка.

Полонені знаходяться у донецькому та луганському СІЗО, Таганрозі та Оленівці, — уточнила журналістка Суспільного Катерина Сірук у телемарафоні Єдині новини.

На захід зібралися близько пів сотні рідних та близьких військовополонених. Серед них — мати одного із захисників Маріуполя Олена Стафійчук.

"В мене в полоні син, Фоменко Андрій. Хочеться медійного розголосу, бо скрізь пишеш, подаєш заявки — нічого. Будемо кричати на весь світ, можливо так почують. Він один раз подзвонив з полону. Я запитала, чи він в Оленівці, він підтвердив", — сказала Олена Стафійчук.