Аферист "розвів" власницю породистих цуциків із Корецького району

Про продаж породистих цуценят 33-річна жителька Корецького району, як завжди, розмістила оголошення на одному із безкоштовних сайтів. Через кілька днів надійшов дзвінок від невідомого. Чоловік повідомив, що є представником юридичної особи зі столиці та хоче придбати двоє цуценят, за якими пришле кур’єра, а гроші перекаже на картку. Однак, у банківській системі начебто стався збій і зловмисник попросив жінку піти до банкомата.

Аферист настільки вміло маніпулював діями жительки Корецького району, що та зняла зі своєї кредитної картки 17 тисяч гривень і перерахувала їх за вказаними шахраєм реквізитами на іншу. Навіть, коли на мобільний телефон потерпілої почали надходити смс-повідомлення, зловмисник постійно тримав її на гачку в розмові та запевняв, що через деякий час усі гроші повернуться.

Крім того, жінка незчулася, як продиктувала аферисту конфіденційні дані свого рахунка, внаслідок чого позбулася ще чотирьох тисяч гривень.

Як все сталося, через шоковий стан вона не могла чітко пояснити і поліцейським. Невдовзі потерпіла пригадає, що «покупець» навіть не запитав про родовід цуценят. Також в неї не виникло підозри, навіщо їхати за цуценятами із Києва на Рівненщину. Та вже було пізно. Потерпіла віддала шахраям 21 тисячу гривень.

Досудове розслідування за фактом шахрайства триває. Правоохоронці застерігають громадян бути вкрай обережними у ситуаціях, що стосуються грошових коштів, зокрема, й під час купвлі-продажу товарів через Інтернет, наголошує відділ комунікації поліції Рівненської області