30 травня завершилась нерестова заборона на річках Рівненщини

30 травня 2022 року на річках області закінчилась нерестова заборона. Проте закінчення весняно-літньої заборони на вказаних водоймах не означає безкарність та вседозволеність.
Зокрема, дозволено лов риби на вказаних водоймах, з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кг. Щодо підводного полювання, то воно дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

На озерах та водосховищах нерестова заборона триватиме дпо 20 червня, у придаткових водах річок – по 10 липня. Рівненським рибоохоронним патрулем було розроблено інтерактивну карту основних місць нересту водних біоресурсів на території Рівненської області, з якою можна ознайомитись на офіційному веб-сайті управління.

Нагадуємо, що використання заборонених знарядь лову (сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші) є грубим порушенням Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів. Окрім штрафу, порушник також має сплатити збитки, нанесені рибному господарству за кожен екземпляр незаконно добутої риби, відповідно до встановлених такс.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути свідомими і не порушувати Правил любительського та спортивного рибальства. Пам?ятайте що період нересту – це особливий період у житті мешканців водойм. Від того наскільки успішно та вдало він пройде залежатимуть й майбутні запаси у водоймах області.