30 ОСББ з Рівненщини стали учасниками програми «Енергодім»

Рівненщина продовжує співпрацю із Фондом енергоефективності України «Енергодім». На сьогодні 30 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) є учасниками проєкту із залучення бюджетних коштів на термомодернізацію будинку.

Днями представники ОСББ, ГО «Ресурсний центр підтримки ОСББ Рівненщини» та департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ознайомилися із успішним досвідом колег з Волині, яка є флагманом успішної реалізації програми «Енергодім».

«Рівненщина – один з лідерів у сфері енергоефективності, але позитивний досвід ніколи не зайвий. Тому дуже розраховуємо, що під час практичної взаємодії наша область ще покращить темпи енергомодернізації будинків», - зазначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Вона нагадала, що в рамках програми «Енергодім» для ОСББ буде частково відшкодовано витрати на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% - для пакета «Комплексний».

Долучитися до програми можуть лише ОСББ. Тому, якщо будинок знаходиться в іншій формі управління, співвласники можуть створити ОСББ і вже тоді стати учасником програми.

Водночас, це не лише підтримка від держави, а й допомога у відшкодуванні витрат з ряду місцевих та обласного бюджету.

Як розповів директор департаменту Володимир Пшеюк, в області продовжується реалізація Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на період 2018-2025 роки. В її рамках з початку року для 14 громад проведено семінари щодо підвищення енергоефективності житлових будинків.

На фото - представники Рівненщини знайомляться із успішним досвідом колег з Волині


Рівненська ОДА