30 мешканців району отримали відзнаки «Обличчя незалежності. Дубенщина»

20 серпня відбулося урочисте вручення відзнак Дубенської районної державної адміністрації та Дубенської районної ради з нагоди 30-річчя Незалежності України «Обличчя незалежності. Дубенщина».

Відзнаками були удостоєні жителі Дубенського району за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, вагомий внесок у розвиток економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, безпекового середовища та активну  громадську діяльність.

Номінація “Серце віддане дітям”

Родина Мартиросян із Мирогощі – особлива: у 2008 році подружжя Інни й Давита створили прийомну сім’ю. Нині із ними проживає троє діток, але теплий родинний зв'язок підтримують із усіма своїми вихованцями, тішаться онуками.

Родина відкрита до спілкування із сім’ями, які мають бажання стати прийомними батьками, аби спільно обговорювати актуальні питання.

Номінація «Аграрій незалежності»

«Дубенська аграрна компанія» - молоде сільськогосподарське підприємство, що динамічно розвивається.

Заснована у 2015-му, ДАК на сьогодні сформувала земельний банк у 3 тисячі гектарів землі, займається вирощуванням зернових та олійних культур. Лише у 2020-му році ними реалізовано продукції на 140 мільйонів гривень.

Підприємство – приклад соціально-відповідального бізнесу: минулого року за оренду паїв людям було виплачено понад 12 млн. грн. орендної плати, сплачено 3 мільйони гривень податків, постійно виділяють кошти на розвиток громад, де орендують землю.

Номінація «Інновації заради майбутнього»

Віталій Устимчук – засновник і власник інноваційної компанії «Сімпл Енерджі», яка надає якісні послуги в реалізації проектів в автоматизації розподілу електроенергії та альтернативній енергетиці. Створення компанії стало для Віталія втіленням головної ідеї: навіщо платити за те, що можна одержати безкоштовно. Проте це далеко не всі досягнення чоловіка.

Віталію вже вдалося попрацювати майже у всіх країнах Європи, деяких країнах Азії, протягом трьох років викладав у Національному університеті біоресурсів та природокористування. Сьогодні спеціалістами компанії «Сімпл Енерджі» реалізовано понад 150 проектів з розробки та впровадження енергоефективних технологій.

Номінація “ЗБЕРЕЖЕННЯ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ”

Надія Андріївна Мельник

Десятки експонатів часів давніх поселень та доби козацтва, шабля, подарована Ігорем Свєшніковим, сотні речей періоду другої світової та повоєнних років, українська вишивка та ціла колекція унікальних натільних хрестиків – ось неповний перелік експонатів, зібраних Надією Мельник у власній садибі в селі Хотин на Радивилівщині.

А ще жінка – член національної спілки краєзнавців України, активно займається вивченням історії свого села. Зібрано сотні світлин, матеріали про історію, архітектуру села, його жителів, видатних діячів, місцевий фольклор, видала дві власні книги.

За її ініціативи встановлено пам’ятний знак на місці родинної садиби Свєшнікових в Хотині.

Надія Андріївна – справжня берегиня історичної та культурної спадщини ріднокраю.

Номінація «Сила нескорених»

У цій номінації ми дякуємо всім захисникам України.

Номінація «Віра в незалежність»

Василь Олексійович Захаров - знаний на Дубенщині художник та дизайнер, член Національної спілки журналістів України. Засновник, видавець і головний редактор місцевої демократичної газети "Іква". Автор багатьох меморіальних дощок, пам’ятників, панно.

Василь Захаров був активним учасником національно-визвольних змагань на Дубенщині кінця 1980-х – початку 90-х років, саме він у власній художній майстерні організував підпільний цех з фарбування тканини у жовто-блакитні кольори, з яких були пошиті перші українські прапори.

Відзнаки вручали заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський та голова Дубенської районної ради Віктор Ковальов. 


Дубенська РДА