15 ОСББ Рівненської територіальної громади беруть участь у державній програмі з енергоефективності

17 серпня у Рівному засідала комісія з питань реалізації програми «Енергодім Рівне» на 2021-2023 роки.

На порядку денному обговорили загальні питання щодо реалізації у 2021 році Програми «Енергодім Рівне» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 10.06.2021 №651. Розглянули подані заяви ОСББ на участь у Програмі «Енергодім Рівне».

Голова комісії, заступник міського голови Ігор Кречкевич зазначив, що на реалізацію Програми «Енергодім Рівне» у бюджеті міської територіальної громади на 2021 рік передбачені видатки в сумі 15 млн. грн. Також додав, що від міської територіальної громади 15 ОСББ на різних етапах беруть участь у державній програмі «Енергордім», яку реалізує Державна установа «Фонд енергоефективності».

Варто зауважити, що серед учасників пілотного проекту Фонду енергоефективності «Перші ластівки» є представник від міста Рівне – ОСББ «Замкове-1».

Після обговорення і голосування члени комісії прийняли такі рішення:

За результатами розгляду заяви та поданих документів, надати ОСББ «Замкове-1» з бюджету міської територіальної громади відшкодування частини кредиту в розмірі 136 665, 83 грн або 20% від фактичної суми виконаних будівельних робіт (683 329,16 грн) в рамках програми «Енергодім Рівне».

Погодити участь у програмі «Енергодім Рівне» на 2021-2023 роки таким ОСББ міста: ОСББ «Київська,81», ОСББ «Промінь-Рівне», ОСББ «Гагаріна 1» за умови реалізації ними визначених проектів відповідно до умов програми Фонду енергорефективності «Енергодім».

Управлінню економіки міста доручено здійснити реєстрацію ОСББ, погоджених на участь у програмі «Енергодім Рівне», а ОСББ, затверджені комісією до участі в програмі «Енергодім Рівне», у свою чергу, повинні надати довідку від Фонду енергоефективності про підтвердження участі в програмі «Енергодім».


Рівненська міська рада