Зміна адреси реєстрації юридичної особи ПрАТ «РІВНЕАЗОТ» – вимушений юридичний захід

До 12.05.2021 юридична адреса підприємства ПрАТ «РІВНЕАЗОТ» була 33017, м. Рівне-17. Ця адреса була прив’язана до відділення Укрпошти №17.

05.04.2021 надійшов офіційний лист «Укрпошти» щодо припинення діяльності та ліквідації відділення №17 та відповідне розірвання Договору оренди приміщення, в якому знаходилося це відділення.

Відповідно до наказу Державного комітету зв’язку та інформації України №121 від 18.11.99, поштові індекси присвоюються всім відділенням зв’язку, а разом з припиненням діяльності відділення стає нечинним поштовий індекс.

Таким чином, разом з ліквідацією відділення зникла адреса 33017, м. Рівне-17, яка була офіційною адресою ПрАТ «РІВНЕАЗОТ».

Відповідно до вимог ст. 93 Цивільного кодексу України, місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) і здійснення управління та обліку.

Нерухоме майно підприємства, а також офіс, з якого проводиться щоденне керування, розташовані за адресою: Рівненська область, Рівненський район, село Городок, вул. Штейнгеля Барона, буд. 139а. Господарська діяльність також здійснюється за вказаною адресою.

Таким чином, зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи ПрАТ «РІВНЕАЗОТ» була вимушеною дією, вчиненою з причин, незалежних від підприємства.

У випадку, якби відомості про юридичну особу не були зміненні, у підприємства надалі виникли б проблеми з вчиненням реєстраційних та нотаріальних дій у зв’язку з фактичною відсутністю такої адреси», – пояснила юридична служба ПрАТ «РІВНЕАЗОТ».

Пресслужба підприємства наголошує, що зміна адреси реєстрації ПрАТ «РІВНЕАЗОТ» не вплинула на обсяг податків, які підприємство сплачує у бюджети – як місцевого, так і державного рівнів.

Зокрема, всього за 6 місяців 2021 року ПрАТ «РІВНЕАЗОТ» сплатив 152,4 млн грн податків.

З них в місцевий бюджет – 53,5 млн грн податків, в державний – 98,8 млн грн.

Пресслужба Group DF