Жителя вараського району судитимуть за домашнє насильство

За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні цього року житель Вараського району вчиняв насильство у сім’ї, про що потерпілі повідомили на лінію «102». На місце події прибули поліцейські відділення поліції №1 Вараського РВП ГУ НП в Рівненській області.

Задля уникнення адміністративної відповідальності чоловік спершу пропонував, а пізніше, вже в салоні службового автомобіля, надав патрульним поліцейським 400 польських злотих у якості хабаря за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

Обвинувальний акт скеровано до Володимирецького районного суду.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.