Жителі Рівненщини продовжують активно збирати підписи за закриття неба над Україною

Вчора, 5 березня, у Рівненській області представники громадських організацій і волонтери розпочали збирати підписи у зверненні до країн НАТО з проханням закрити небо над Україною. Наразі на Рівненщині зібрано вже майже 11000 підписів.

"Вся міжнародна спільнота має розуміти, що це є проблема нашої нації й всього українського народу. І коли наш Головнокомандувач, Президент України Володимир Зеленський звертається до світових лідерів, то представляє 40-мільйонне населення країни, для якої ця проблема – номер один. У маленьких селах, містах, у великих громадах ми відчуваємо бомбардування і справжній геноцид з повітря", - зазначає начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Долучається до ініціативи і спільнота ОСББ.

"Це дуже важливо, оскільки нашi вiйськові героїчно борються на всіх фронтах Украïни. Щоб ефективнішою була наша армія, потрібно все-таки, щоб НАТО допомогло закрити небо над Україною", – наголошує волонтерка Олена Хомич.

Активно підписуються під зверненням і волонтери та мешканці міста, які приносять допомогу в обласний центр енергоефективності (вул.Лермонтова,5). Не гають часу і волонтери в Народному домі. Своїми підписами підтримують прохання до світової спільноти про закриття неба і в кожному селі та містечку області. Поліцейські також долучаються до підписання ініціативи.

А вчора за таке звернення проголосували Рівненська обласна та міська ради. Ініціативу підтримали відповідно 51 та 34 депутати.

Закрите небо для російської авіації над Україною означитиме, що військові сили НАТО, до якого звертається Україна, будуть патрулювати повітряний простір над Україною і збиватимуть літаки чи гелікоптери окупантів.

#noflyzoneUA,

No-Fly Zone над Україною

Рівненська ОДА