Житель Рівненського району постане перед судом за крадіжки дорожніх знаків

Слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП закінчили досудове розслідування за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляд суду. Раніше судимому 42-річному обвинуваченому може загрожувати до восьми років позбавлення волі.  

В ході розслідування встановлено, що 42-річний уродженець рф, житель села Ільпінь, маючи не погашену у встановленому законом порядку судимість, на шлях виправлення не став. Відтак, 25 травня цьогоріч близько 22 години, переконавшись, що неподалік нікого немає, на автодорозі по вулиці Миру в селі Ільпінь демонтував і вкрав дорожній знак «Напрямок повороту». Потому за п’ять днів поспіль поцупив і решту аналогічних дороговказів. 

Згідно із товарознавчою експертизою зловмисник спричинив департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОВА майнову шкоду майже на три тисячі гривень. 

Викрадені знаки продати не встиг — слідчі вилучили їх за місцем проживання зловмисника.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

За результатами проведених експертиз та зібраних достатніх доказів для доведення вини 42-річного чоловіка, за процесуального погодження Здолбунівської окружної прокуратури слідчі скерували на розгляд суду кримінальне провадження із обвинувальним актом.

Зловмисник уже потрапляв у поле зору правоохоронців за майнові злочини. 

Відтак, за скоєне йому тепер може загрожувати до восьми років позбавлення волі. 

Обставини, які пом’якшують покарання — щире каяття обвинуваченого та активне сприяння слідству.

Поліція Рівненщини