Житель Рівненського району намагався відкупитися за підроблений техталон та ДТП

На спецлінію 102 учора, дев’ятого серпня, надійшло повідомлення від жителя села Великі Селища колишнього Березнівського району, що на його подвір’ї водій автомобіля «Opel Zafira» допустив наїзд на припаркований «Opel Astra».

Екіпаж групи реагування патрульної поліції відділення №4 (м.Березне), який виїхав на місце події, виявив із механічними пошкодженнями авто заявника, а причетний до ДТП кермувальник залишив місце автопригоди.

Поліцейські оперативно розшукали його на одній із вулиць Великого Селища. За зовнішніми ознаками 31-річний місцевий житель перебував у стані алкогольного сп’яніння. Від освідування порушник відмовився. Під час перевірки документів з’ясувалося, що реєстраційний талон на транспортний засіб має явні ознаки підробки.

Для документування вчиненого кримінального правопорушення на місце події викликали слідчо-оперативну групу. 

Під час оформлення адмінматеріалів за скоєння ДТП, залишення місця автопригоди і керування у стані сп’яніння, чоловік запропонував поліцейським СРПП усе «залагодити» за грошову винагороду в сумі 1500 гривень. Неодноразове попередження про кримінальну відповідальність за надання хабаря, на порушника не впливало і він поклав частину суми на сидіння службового авто, а решту — на панель приладів. Усе це зафіксували нагрудні бодікамери.   

Тепер злісному порушнику правил дорожнього руху загрожує ще й кримінальна відповідальність за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 та за використання завідомо підробленого документа за частиною 4 статті 258 КК України.

Реєстраційний талон на транспортний засіб скерований для проведення технічної експертизи документів, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема і про повідомлення про підозру.

Автомобіль і грошові кошти також вилучені.  

Відділ комунікації поліції Рівненської області