Житель Дубенщини намагався відкупитися від відповідальності за керування напідпитку

23-річний керманич мотоцикла надав поліцейським 2600 гривень, аби вони не складали на нього адміністративні матеріали. Втім тепер, окрім штрафу, йому загрожує кримінальна відповідальність.

Водія мотоцикла «Мінськ», який перевозив пасажира без мотошолома, а у транспортному засобі не світилися задні габарити, виявили поліцейські СРПП ВП № 2 (м. Радивилів) в селі Нова Пляшева, близько 21 години учора, 23 вересня.

Під час спілкування поліцейські виявили у кермувальника та пасажира ознаки алкогольного сп’яніння. Водій, 23-річний місцевий житель, це заперечив, але погодився пройти огляд на місці. Алкотестер «Драгер» показав 1,44 проміле.

Намагаючись уникнути відповідальності, кермувальник запропонував інспекторам неправомірну вигоду в сумі 600 гривень. Незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність, чоловік поклав купюри на панель службового авто. Потім вирішив збільшити розмір хабаря, надавши поліцейському свій паспорт, в який поклав іще дві тисячі гривень.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тепер загрожує зловмиснику — обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Крім того, поліцейські склали на чоловіка ще п’ять адміністративних матеріалів за частиною 1, 2 статті 126, частиною 1 і 5 статті 121 КУпАП та за статтею 130 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Рівненської області