Жінка без обох рук самостійно виховує двох дітей і є професійним візажистом

Її звуть Віра Фещук. Вона живе в селі Залісці Тернопільської області. Вона стала відомою не тільки у себе в селі. Від народження у неї немає двох рук, крім того, одна нога коротша за іншу на 20 см.

З самого дитинства їй довелося вчитися робити все одними ногами. Вона, як і всі сільські діти поєднувала навчання з роботою по будинку, доглядом за домашньою живністю і роботою по дому. Вона навчилася вишивати і навіть стала єдиним професійним візажистом без рук, пише amazing-ukraine.info

Жінка була п’ятою дитиною в сім’ї. Її матері запропонували відмовитися від дитини інваліда, але батьки вирішили, що ні за що не віддадуть свою дитину. Лікарі, як це часто буває, заявили, що дівчинка проживе максимум 5 років і то, якщо все складеться вдало. Це також не зупинило батьків. В результаті дівчинка виросла, і тепер батьки пишаються досягненнями дочки.

У дитинстві вона була дуже активною дитиною, з ранніх років вона почала проявляти самостійність в побутових питаннях. Незважаючи на свої недоліки, в 5 років вона вже щосили стрибала і бігала. У підлітковому віці для дівчинки придбали протез, який допоміг їй нормально ходити.

Процес навчання довелося перенести на дім, але дівчинка за розумовим розвитком не відставала від своїх однолітків. Вона навчилася писати ногами так акуратно, як деякі не можуть руками.

Щоб забезпечити майбутнє своїх дітей, батькам довелося працювати цілодобово безперервно. Старші діти пішли працювати і навіть встигли обзавестися своїми дітьми. У дорослих не залишалося іншого виходу окрім як залишати Віру з малечею.

Їй самій тоді було всього 6 років, але при цьому вона їх годувала, вкладала спати, та ще й в будинку встигала прибрати. Мама з татом і не помітили, як їх дівчинка стала самостійною і все навчилася робити ногами.

З городом Віра теж на ти. Всі сусіди досі дивуються, наскільки добре вона справлялася з усіма роботами. Вона також дуже любить квіти, тому на її ділянці так багато рослин. Її квіткар став справжнім предметом гордості і заздрості багатьох жителів села. Віра почала вишивати картини і рушники, які займали призові місця на всеукраїнських конкурсах. Будучи інвалідом, вона стала справжньою майстринею.

В юні роки, як і всі дівчатка, Віра дуже любила фарбуватися. Незважаючи на свій недолік, вона навчилася робити це швидко і красиво. Місцеві представниці прекрасної статі навіть чергу займали до неї за макіяжем. За її словами, дівчина сама справлялася з усім, знаходила нові рішення і експериментувала з кольором.

Незабаром про її таланти почули далеко за межами рідного села. Про неї написали статтю в місцевій газеті, після чого її зацікавилася одна з великих косметичних фірм України. Її запросили на навчання, після якого вона стала професійним візажистом.

Вона також зайнялася продажем косметики. Час минав, а популярність Віри росла, її почали запрошувати на різні шоу, де вона виступала в якості прикладу для наслідування.

У 2011 вона вийшла заміж. Завдяки веселій вдачі, у дівчини була ціла черга шанувальників, але вона вибрала єдиного – Петю. Перед тим як почати жити з ним, дівчина придивлялася до кавалера.

Через деякий час після весілля в новій сім’ї народилася дочка Евеліна, а слідом за нею син Андрій. Віра не хотіла наймати няню або перекладати свої обов’язки по вихованню на бабусь. Абсолютно все робила самостійно – годувала, купала, сповила і так далі.

На жаль, долі Петра і віри розійшлися. У чоловіка почалися проблеми з алкоголем, чого Віра терпіти не хотіла. Спочатку вона думала, що впорається, але в 2016 році у неї закінчилося терпіння. Пара розлучилася.

Віра черпає натхнення в своїх дітях. Вона називає їх своїми крилами. Діти часто запитують, чому у неї немає рук. Віра весь час жартує і намагається залишатися на позитивній хвилі.

Віра згадує: «Завдяки кільком публікаціям в пресі, про мене дізналися сотні тисяч людей. Багато з них навіть стали моїми друзями. Мені почали надходити дзвінки з країн Європи та Америки, я навіть не думала, що за кордоном живе стільки багато українців ».

«Після народження первістка багато людей почали допомагати родині. В Америці, наприклад, живуть Слава Білас і Ольга Смолі. Вони регулярно висилають подарунки і грошові перекази. Одна благодійниця з Італії прислала вже цілих 23 посилки, я рада, що мої діти забезпечені тільки кращим», – каже Віра.

Коли жінка виходила заміж, на весілля подарували багато побутової техніки, а також солідну суму грошей для придбання всього необхідного. Не так давно їм подарували новенький телевізор.

Дуже складна доля і палиці в колеса, які їй регулярно підсовує життя, жінка не здається. Вона з позитивним настроєм долає всі перепони.