Затверджено Стратегію розвитку Демидівської ОТГ

Минулого тижня на сесії селищної ради була затверджена Стратегія розвитку Демидівської ОТГ, робота над якою тривала майже рік. За цей час відбулося 3 засідання робочої групи, 4 робочі зустрічі з експертами та консультантами, проведений соціально-економічний та SWOT-аналіз громади.

Координували роботу та забезпечували технічний супровід розробки Стратегії представники Рівненського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».Методичне забезпечення, експертний аналіз даних і результатів досліджень, надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування забезпечував Тарас Микитин, консультант РВПУ «ЦРМС».

До робочої групи увійшли депутати, працівники виконкому, керівники комунальних закладів і установ, представники бізнесу, громадські активісти і звичайні жителі громади – всього 39 осіб. Робота велась максимально відкрито, були враховані десятки пропозицій і зауважень.

Важливо виділити кілька моментів Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки, – прокоментував Демидівський селищний голова Віктор Іщук. – Так, в ній прописані дії, спрямовані на відродження промисловості. На території громади зараз багато площ, на яких колись були розташовані ферми, колгоспні двори, є вільні земельні ділянки. Селищна рада хоче створювати на їхньому місці нові виробництва, залучаючи до громади інвесторів.

Велику увагу в Демидівці хочуть приділити розвитку туризму. В ОТГ є чимало відпочинкових баз, зелених садиб, тобто туризм вже розвивається. Цей напрямок будуть продовжувати. Окремо в громаді планують зупинитися на спортивному туризмі. Знову ж таки, є потенціал створення тренувальних баз, тому планують працювати над цим напрямком й запрошувати спортсменів на тренувальні збори та змагання.

Хотів би відзначити, що хоча стратегія розвитку була затверджена лише нещодавно, деякі її пункти в громаді вже почали втілювати. Зокрема, активно використовується інструмент міжмуніципальної співпраці територіальних громад, готується спільний проект чотирьох громад по поводженні з твердими побутовими відходами. За рахунок субвенцій та власних коштівпроведено реконструкцію вуличного освітлення в 10 селах громади».

-- Сергій Щербатюк