Застрелив з автомата у голову: на Рівненщині судитимуть обвинуваченого у вбивстві

Група слідчих слідчого управління і Рівненського районного управління скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом за погодженням із Рівненською окружною прокуратурою відносно 46-річного жителя Рівненського району, уродженця Російської Федерації, за частиною 1 статті 115 КК України.

Нагадаємо, що повідомлення про зникнення 35-річного рівнянина до поліції надійшло від цивільної дружини іще 28 квітня 2018 року.  

Розкрити умисне вбивство трирічної давнини вдалося завдяки тривалій роботі працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області у тісній взаємодії зі слідчими та за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановили коло осіб, які могли бути причетними до скоєного вбивства. За результатами проведених ряду процесуальних дій слідчі з’ясували, що 25 квітня спільні знайомі, які входили до складу злочинної групи, що «спеціалізувалася» на крадіжках і злочинах, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, перебували у квартирі на вулиці Степана Бандери в Рівному. На ґрунті особистих неприязних відносин 46-річний уродженець Російської Федерації, житель села Городище Рівненського району, спричинив тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення голови із автомата Калашникова 35-річному чоловікові. У подальшому, аби приховати злочин, разом зі свідками події завернули тіло у килим, вивезли та викинули у закинутий колодязь у полі на території Рівненського району.  

Третього червня цьогоріч поліцейські за сприяння працівників ГУ ДСНС області виявили та дістали із дна колодязя скелетовані рештки особи чоловічої статті із ознаками насильницької смерті. Зокрема, ними виявилися тілесні ушкодження у вигляді багатоуламкового перелому тім’яної, лобної та скроневої кістки, що підтвердили у подальшому результати судово-медичної експертизи. 

Також із місця події вилучили магазин від автомата Калашникова, в якому знаходилися 25 патронів.

Слідчі зібрали достатньо доказів і повідомили 46-річному зловмиснику про підозру у скоєнні умисного вбивства за частиною 1 статті 115 КК України. Його арештували у залі суду. Однак, зі слідством він не співпрацював і свою вину не визнає. За скоєне обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Відносно інших двох фігурантів слідчі дії тривають у виділеному окремому кримінальному провадженні за частиною 1 статті 396 (приховування злочину) КК України. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області