За поточними показниками обласний бюджет значно перевиконано

Рівненщина продовжує демонструвати позитивні фінансові показники. З початку року обласний бюджет виконано на 105,1%, а це додаткові 48 мільйони гривень, повідомив голова ОДА Віталій Коваль.

«Ми продовжуємо фінансовий ріст. За 11 місяців цього року власні доходи загального фонду обласного бюджету склали понад 995 мільйонів гривень. А це на понад 23% більше від минулого року або +188,5 мільйонів. Дякую сумлінним платникам податків за такі хороші результати. Додаткові кошти плануємо спрямувати на важливі для громад проекти», - відзначив Віталій Коваль.

Основним джерелом наповнення обласного бюджету – майже 86% або 855 млн грн, залишаються відрахування податку на доходи фізичних осіб, який справляється на території області.

Вагомим у структурі власних доходів обласного бюджету (7,9%, або 79,1 млн грн) надходжень податку на прибуток підприємств.

Також 2,4%, або 23,6 млн грн, склали надходження від плати за ліцензії, зокрема на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Відрахування рентних платежів загальнодержавного значення склали 3,4% або 33,7 млн грн.

Також, як повідомила головний фінансист області Лідія Біляк, крім власних доходів, у січні-листопаді 2021 року до загального фонду обласного бюджету в повному обсязі надійшли з державного бюджету майже 379 млн грн - 144,1 млн грн - базової дотації та 234,8 млн грн - додаткової на утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Надходження із загального фонду держбюджету субвенцій склали 819 млн грн.