За незаконну торгівлю наркотичними та психотропними речовинами постануть перед судом троє жителів Сарненщини

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури скеровано для розгляду до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню трьох жителів міста Сарни у складі організованої групи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307, ч.1 ст.306 КК України.

Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури та оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України встановлено, що двоє чоловіків віком 45 та 37 років та 35 – річна жінка здійснювали торгівлю наркотичними засобами та психотропними речовинами. Отримані від протиправної діяльності кошти в сумі понад 1 млн. грн. зловмисники використали для продовження своєї злочинної діяльності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних речовин.

В ході досудового розслідування було вилучено  216,693 г особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.

Санкція статті передбачає покарання у виді  позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура