За незаконну порубку дерев жителя Рівненського району постане перед судом

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 29-річного жителя Рівненського району. Йому інкримінують незаконну порубку дерев у лісі та їх перевезення, що заподіяло істотну шкоду, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 246 КК України).

 Досудовим розслідування встановлено, що на початку квітня цього року двоє чоловіків, в лісовому масиві Клеванського лісництва ДП «Клеванське лісове господарство» на території однойменної селищної ради, діючи умисно та з корисливих мотивів,  не маючи лісорубного квитка (ордера) на здійснення відповідних робіт, вчинили самовільну незаконну порубку дуба та сосен. На місці їх розпиляли та вивезли з лісу, чим завдали шкоди навколишньому природньому середовищу на загальну суму понад 40 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділення поліції № 1 Рівненського РУП  ГУНП в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського районного суду.

Інший підозрюваний наразі перебуває у розшуку.

За вчинення зазначеного злочину передбачено покарання у вигляді  обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська окружна прокуратура