За місяць на Хрінницькому водосховищі викрито 26 порушень Правил рибальства

У період з 1 по 31 липня 2021 року на Хрінницькому водосховищі Демидівської ТГ Дубенського району Рівненської області державними інспекторами було проведено рибоохоронні рейди в результаті, яких викрито 26 порушень природоохоронного законодавства. Складено 18 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 4 - за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення правил рибальства). Крім цього, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

 «За даний місяць на порушників накладено 1 224 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 363 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 10,6 кг водних біоресурсів. Також вилучено 41 од. заборонених знарядь лову», - повідомив керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Крім цього, 4 справи передано до Демидівського районного суду для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 14 липня 2021 року державними інспекторами на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин Демидівської ТГ Дубенського району Рівненської області викрито грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель за допомогою сітного знаряддя лову здійснював вилов водних біоресурсів. Порушник встиг виловити понад один кг  риби (окунь, плоскирка, плітка та краснопірка). Сума збитків, завданих рибному господарству, склала понад 1 200 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя та водні біоресурси вилучено до рішення суду.

15 липня 2021 року близько 3 години на тому ж водосховищі, поблизу с. Товпижин Демидівської ТГ Дубенського району  викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів – сіткою. Порушник встиг виловити два кг риби. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 240 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя та водні біоресурси вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


Рівненський рибоохоронний патруль