За контрабанду психотропних речовин рівнянину загрожує до 12 років ув`язнення

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до Любомльського районного суду Волинської області обвинувальний акт стосовно рівнянина, якого обвинувачують у пособництві контрабанди, а також у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту психотропних речовин та їх аналогів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст.27, ч.3 ст. 305, ч.5 ст.27, ч.3 ст. 307 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 55-річний рівнянин, діючи за попередньою змовою з громадянином Литовської Республіки намагався організувати переміщення в Україну з приховуванням від митного контролю та подальший збут на території Рівненської області понад 4 кг порошкоподібної речовини, яка у своєму складі містить психотропну речовину метамфетамін та майже 1 кг аналогу метамфетаміну – параметоксіметамфетаміну. Закінчити злочин завадили митники, які виявили та вилучили психотропні речовини, приховані в спеціально підготовлених тайниках транспортного засобу на кордоні.

Вилучений на кордоні автомобіль, а також майно обвинуваченого наразі перебуває під арештом.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Рівненській області, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

За вказане кримінальне правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура