З вересня у Рівному мають запрацювати усі дитсадки, зі школами рішення ще немає

У Рівному усі дитячі садочки планують відкрити з 1 вересня. Формат навчання у школах ще не визначений. Про це у відеокоментарі повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Навчально-виховний процес з 1 вересня має розпочатися у всіх дошкільних навчальних закладах міста, однак, відвідувати садочки зможуть не усі вихованці.

"Кожен садочок зможе прийняти лише ту кількість дітей, яка фізично може розміститися в укритті, об'єкті укриття або захисній споруді поруч", — зазначив міський голова Рівного.

Наразі у Рівному працює 25 дитячих садочків, але відвідують їх діти лише тих батьків, які працюють у критично важливій інфраструктурі.

Остаточного рішення по школах Рівного ще немає. Дистанційне чи очне — вирішити мають після 23 серпня, — повідомив Третяк.

"Якщо все ж таки буде прийняте рішення про повернення за парти — діти повернуться за парти. Але ми маємо врахувати думку тих батьків, які не хочуть. Тому має бути забезпечений доступ до онлайн навчання. Що робити дітям, які досі перебувають за кордоном... Є два варіанти: долучатися до навчального процесу вашого класу через онлайн формат або дитина відвідує навчання в школі тієї країни, де перебуває" — сказав мер.

Після повернення в Україну дитина складатиме іспит, її здобутки зарахують вже у місцевій школі.