Як забезпечуватимуть у Рівному людей із інвалідністю та осіб похилого віку

За ініціативи міського голови Олександра Третяка та сприяння голови Рівненської благодійної організації пенсіонерів та інвалідів «Обличчям до істини» Тетяни Войтович в актовій залі Рівненської обласної бібліотеки відбулась зустріч представників управління охорони здоров’я Рівнеради та керівників закладів охорони здоров’я з людьми з інвалідністю та особами похилого віку.

В. о. начальника управління охорони здоров’я Лариса Обуховська деталізували медичні програми, які діють в громаді та спрямовані на зменшення фінансового навантаження на громадян та відповіла на питання присутніх.

Також до діалогу долучилися керівники центрів первинної медико-санітарної допомоги - Вікторія Покоєвчук, Андрій Пароля, Галина Москаленко. Медики теж відповіли на актуальні для учасників зустрічі питання, які стосувалися:

  • забезпечення лікарськими засобами, медичними виробами;
  • обсягів та порядком надання медичних послуг на «первинці»;
  • доступності до медичної допомоги ВПО.

В. о. директора КНП «Міська дитяча лікарня» РМР Володимир Приступа акцентував увагу на можливості закладу щодо надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг діткам з особливими потребами. Цікавили присутніх також питання пільгового зубопротезування, на які відповів керівник КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР Михайло Басюк.

Зі свого боку, містяни, які отримують медичні послуги в закладах охорони здоров’я комунальної власності, висловили свої бажання щодо необхідності забезпечення осіб з порушенням зору медичними виробами з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри тощо), а також відзначили, що, попри труднощі воєнного стану у нашому місті, заклади охорони здоров’я відповідають вимогам інклюзивності, здійснюються важливі кроки по організації забезпечення медичною допомогою людей з особливими потребами, похилого віку, дитячого населення та внутрішньо переміщених осіб.