Як студентка Острозької академії несе військову службу та поєднує її з навчанням

Зараз в Україні триває війна. Збройні Сили України мужньо боронять землі від загарбника. Студенти, випускники, викладачі й працівники Національного університету «Острозька академія» входять до лав ЗСУ. Це не тільки чоловіки, але й дівчата, які теж хоробро захищають Україну від ворога. Серед них – здобувачка ОПП «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови», випускниця ОПП «Національна безпека» НаУОА Ніка Коробко. Зараз дівчина служить на посаді стрільця-медика у 3-ій роті батальйону оперативного реагування (БОР) «Луцьк».

Джерело Острозька академія.

Докторка психологічних наук, професорка, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Галина Гандзілевська зазначає, що ніжну й водночас організовану та цілеспрямовану Ніку відкрила для себе, ще коли вони разом їхали на волонтерство до дітей з аутизмом у м. Пйотркув-Трибунальський (Польща). Коли пані Галина оголосила про можливість проходити педагогічну практику саме там, Ніка перша зголосилася на це.

«На той час вона не лише вчилась, а й працювала в дитячому садочку. Мене дуже вразило, з яким захопленням Ніка розповідає про дітей, батьків та й працівників цього садочка, а ще більше, як одночасно вона продовжує далі з ними комунікувати й вирішувати всі організаційні питання, які траплялись нам у дорозі. Я була впевнена, що ця дівчинка впорається з будь-яким завданням, і не помилилась».

Ніка Коробко каже, що вирішила піти воювати на фронт, бо не змогла б по-іншому: 

«У моїй країні, на моїй землі – війна. Це обов’язок кожного з нас робити те, що ми вміємо, можемо або принаймні маємо можливість навчитися. Я розуміла, що так треба».

Дівчина додає, що поєднувати навчання в університеті і службу було не досить важко. Побратими розуміли й допомагали Ніці, давали їй трохи більше вільного часу. Викладачі Острозької академії завжди ставилися з розумінням. Саме під час ротації Ніка складала іспит із національної безпеки.

«Навчання під час війни – це дуже важливо. Багато знань, які отримала в Острозькій академії, мені зараз допомагають. Я навіть використовувала певну літературу для бойових завдань»,

 зазначає Ніка.

Галина Гандзілевська каже: тепер зрозуміла, що Ніка зараз стоїть поряд із тими, хто обороняє нашу країну, дівчина там, щоб наші діти були в безпеці. 

«У давньогрецькій міфології Ніка – богиня перемоги в боях і змаганнях. Вірю, що після Перемоги, Ніка відкриє свою приватну школу, яка буде першою у всіх змаганнях»,

 зауважує Галина Гандзілевська.

За словами Ніки Коробко, з перших днів, як вона доєдналася до батальйону оперативного реагування «Луцьк», Острозька академія завжди пропонувала допомогу. Зокрема 8 липня Острозька академія надала 3-ій роті БОР «Луцьк», де служить дівчина, необхідні медикаменти. 

Ніка Коробко бажає Україні найшвидшої перемоги й відвоювання нашої незалежності, за яку ми боролися упродовж багатьох століть. 

«Зараз у нас і всіх майбутніх поколінь є шанс жити у вільній, красивій, квітучій, незалежній державі. Слава Україні!»,

 підсумовує Ніка.

Ніна Коробко є гордістю Острозької академії, патріоткою своєї держави! Щиро дякуємо героїні за хоробрість, силу й витримку! Віримо, що за такою молоддю майбутнє України! Ми точно переможемо!