Як правильно жертвувати на ЗСУ в інтернеті й не натрапити на шахраїв

Гроші варто перераховувати лише на перевірені фонди або ж перевіряти посилання, за яким пропонують надіслати свою пожертву для ЗСУ. Як це зробити правильно та не задонатити шахраям, розповів у етері Українського радіо Рівне начальник відділу протидії кіберзлочинам в області Павло Ткач.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Під час воєнного стану шахраї почали спекулювати на пожертвах для української армії, зауважує правоохоронець і дає декілька порад, як не стати жертвою кіберафери.

"Гроші потрібно перераховувати тільки на рахунки офіційних фондів. Рахунки вказані на сайтах Національного банку України. Або через додаток "Дія", де зареєстровано дуже багато українців", — пояснює Павло Ткач.

Також він радить не переходити за посиланнями, що надходять через смс-повідомлення чи у Messenger, аби не стати жертвами фішингу.

"Шахраї настільки уміло маскують фішингове посилання під реальний сайт, що його фактично відрізнити від реального досить складно. Перейшовши на сайт, треба його перевірити. Це можна зробити через сайт Virus Total, туди треба вставити посилання на сайт, який ви хочете перевірити. Він вам дасть зразу оцінку цього посилання, чи потрібно на нього переходити, чи не потрібно", — додає Павло Ткач.

Етер про шахрайські схеми на Рівненщині