Вживати алкоголь під час спеки небезпечно!

Перебування на сонці може посилити наслідки вживання алкоголю. Ділимося переліком ризиків та небезпек для здоров’я, пов’язаних із вживанням алкоголю під час спеки:

 Швидкий сонячний опік. Вживання алкоголю може підвищити чутливість та вразливість шкіри до сонячного світла, збільшити ризик розвитку й тяжкості сонячних опіків.

 Рак шкіри. Вплив ультрафіолетового випромінювання сонця є основним фактором ризику меланоми, а вживання алкоголю збільшує цей ризик.

 Зневоднення й тепловий удар. Алкоголь та сонце можуть спричинити зневоднення. Сонце змушує ваше тіло потіти, щоби залишатися прохолодним, тому в спеку обов’язково треба заповнювати дефіцит води в організмі. Алкоголь діє на нашу шкіру як судинорозширювальний засіб та впливає на здатність тіла до терморегуляції.

 Утоплення. Вживання алкоголю може мати небезпечні наслідки для тих, хто відпочиває на воді або займається водними видами спорту.

 Якщо ви вживали алкоголь біля водойми та маєте намір поплавати, майте на увазі, що алкоголь — депресант, що знижує координацію і швидкість обробки інформації мозком. У надзвичайних ситуаціях, коли час реагування має вирішальне значення, це може бути дуже небезпечно.

 Для правильного функціонування ваше тіло повинно постійно підтримувати нормальний рівень рідини й електролітів. Збалансовано харчуйтеся, пийте достатню кількість води. Додатково можете вживати напої, що містять електроліти: узвар, морс, лимонад, теплий чай.

Докладніше  https://bit.ly/3wVQodZ