Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» - Побачив? Прибери!

18 вересня 2021 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів із 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на одного землянина. Якщо ми продовжимо так смітити до 2030 року, людству потрібно буде ще додаткові 2 планети, щоб зберегти своє сміття

Українці з міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.

Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів. Формати прибирань будуть різні:

Колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції. Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.

Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток “EcoHike” та відмічайте забруднені й очищенні території.

Збережімо наш дім! Нам тут жити. Нам це пити. Нам цим дихати.