Віряни УПЦ села Поліського розпочали будівництво нової церкви

24 листопада 2020 року в селі Поліське Березнівського району Рівненської області парафіяни Свято-Михайлівської парафії УПЦ залили фундамент під будівництво нового храму. Будівельні роботи тривали три дні і за цей час до них приєдналися понад 100 жителів села, - про це повідомляє СПЖ.

Несподівано і раптово почали зведення церкви УПЦ в селі Поліському, віруючі УПЦ досі не вірять, що все це сталося так миттєво.

«Ми всі не можемо повірити в це диво, – розповідає Тетяна Андрущук, прихожанка Свято-Михайлівської парафії УПЦ села Поліське. – Ще в неділю, коли освячували місце під церкву, навіть в планах не було заливати фундамент, але, як бачите, Господь розпорядився інакше: послав погожі дні і хорошу думку в голови наших чоловіків».

Тетяна розповідає, що замовляли міксери з бетоном і просили людей збиратися, щоб вирити рови під заливку напередодні безпосередніх робіт. Однак зовсім не очікували, що люди в такій великій кількості прийдуть і робота закипить.

«Вранці на чисте поле прийшло до 50 осіб. Коли я це побачила, душа раділа, – продовжує Тетяна із захопленням розповідати про початок будівництва церкви. – І мій телефон не вщухав, дзвонили ще й жителі сусідніх сіл, теж хотіли допомогти. Але ми поки своїми силами впоралися».

За розповідями очевидців, заливали фундамент під будівництво церкви три дні, за цей час дуже багато жителів села приходили і брали участь в роботі.

«Дуже піднесено і жваво працювали. Радує, що прийшло багато чоловіків, які раніше до церкви особливо не ходили, а ось тепер Господь покликав зводити храм», – резюмує Тетяна.

Тепер в планах Свято-Михайлівської громади УПЦ покласти ще кілька рядів блоків до морозів, але, кажуть, як управить Господь.


РІВНЕ. Голос Церкви.