Вимикання світла: в українців масово згоряють електроприлади

Через стрімке зростання дефіциту потужності в Україні, аварійні відключення електроенергії у понеділок, 28 листопада, будуть застосовані по всій країні. Внаслідок відключень світла може виникнути перепад напруги, що загрожує поломкою електроприладів, необхідно відключати електроприлади з мережі та використовувати стабілізатори напруги.

Про те, як правильно користуватися електроприладами в умовах відключення світла, розповів “Обозреватель”.

Вимкнення електроприладів з мережі

Фахівці радять обов’язково відключати всі прилади з мережі, як тільки відключили світло, оскільки після його включення можуть бути перепади напруги. Крім того, прилади тягнуть струм навіть у режимі очікування.

Почергове вмикання електроприладів

Коли після тривалої перерви відновилося електропостачання, не варто на радощах вмикати все відразу – і телевізор, і комп’ютер, і пральну машину: це створить великий стрибок напруги. Вмикати їх потрібно по черзі. бажано через півгодини після подачі “струму”.

Графіки та нормування

По можливості енергоємні побутові прилади – електричний бойлер, пральну машинку потрібно використовувати лише у нічний період. В цей час немає небезпеки надмірного навантаження на систему. Крім того, краще відмовитися від усіх “необов’язкових” електроприладів – електрочайник замінити на звичайний (якщо є газ), замість кавоварки – турку, замість тостера – сковорода.