Відійшов у вічність професор Маріян Зембала

Перестало битися серце великого Друга Рівного – професора Маріана Зембали, директора Сілезького кардіологічного центру в місті Забже та колишнього міністра охорони здоров’я Республіки Польща.

Рівненська міська рада, її виконавчий комітет та уся Рівненська міська територіальна громада висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким, а також усім мешканцям нашого міста-побратима Забже. Сумуємо разом із вами.

Адже саме з Маріана Зембали розпочався обмін досвідом між українськими й польськими медиками, який переріс у співпрацю на довгі роки. Завдяки цій співпраці врятовано вже не одне життя.

Маріан Зембала став для Рівного людиною-легендою. Він багато років поспіль допомагав медикам нашого міста, організовуючи для них навчання в Польщі та доправляючи у міську лікарню обладнання, необхідне для коронарографії і стентування хворих на серцеві недуги.

Ім’я Маріана Зембали у нашому місті завжди згадуватимуть із вдячністю та глибокою шаною. Світла пам’ять та Царство Небесне Людині із великим серцем!

Рівненська міська рада