Відбувся 1 етап Кубка Рівненської області з шахів 2015 року

   В турнірі, що проходив за швейцарською системою в 9 турів, змагалися представники Березнівського, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Острозького, Радивилівського, Рівненського, Сарненського районів, міст Рівне, Кузнецовськ, а також гості з Житомирської, Волинської та Львівської областей, всього 55 учасників.

В підсумку з результатом 7,5 очок з 9 можливих 1 місце виборов Клюка Сергій, 2 місце в Рехтмана Павла, 3 місце в Сєдлова Віктора (всі з Рівного). Для переможця це був своєрідний дебют в рівненських змаганнях, адже один з найсильніших шахістів 90-х років, чемпіон області 1998 року, тривалий час працював за межами Рівненщини. Повернення з відрядження працівника рівненської митниці видалося більш ніж вдалим.

 

Окрім цінних подарунків кращі інтелектуальні спортсмени здобула бали в загальний залік турніру. Переможець та призери отримали 10, 8 та 6 балів, а шахісти, що посіли місця з 4-го по 8-ме, зокрема, Шинкарчук Максим, Чечель Олександр, Петренко Олександр (всі з Рівного), Кононець Ігор (Костопіль), Параниця Олександр (Сарни), відповідно, 5, 4, 3, 2 та 1 бали. Згадані спортсмени очолили турнірну таблицю кубкових змагань.

 

В 2015 році Рівненською обласною федерацією шахів заплановано проведення 10-х етапів, зокрема, в Рівному, Здолбунові, Сарнах, Володимирці, Березному, Клесові, Кузнецовську, Дубровиці, Дубно та Острозі.  Шахіст, який набере найбільшу суму балів за показниками 6-х кращих результатів, стане володарем кубка області.

 

До речі, з нагоди старту Рівненської серії Гран-Прі з шахів привітала учасників 1-го етапу спеціально запрошений гість - голова Рівненської обласної організації Радикальної партії Лозова Оксана Василівна. В своїй промові Оксана Василівна зазначила наступне: "Дуже важливо в цей непростий для країни час підвищувати інтелект нації. Адже його рівень стане визначальним чинником успішності держави в майбутньому. Навички прийняття рішень, що формуються в інтелектуальних спортсменів, сприяють успішності і в житті. Особливо важливо залучати до гри дітей, даючи їм корисну альтернативу комп’ютерним іграм. Очолюваний мною партійний осередок всіляко буде підтримувати розвиток шахів на Рівненщині".

 

Наступний 2 етап Кубка Рівненської області з шахів 2015 року відбудеться 25-26 квітня в Здолбунові. До участі запрошуються всі бажаючі любителі інтелектуального проведення часу.

 


Детальніше на сайті Рівненської обласної федерації шахів (http://rivnechess.at.ua/)