Відбулась презентація стратегій модернізації освітнього середовища територіальних громад Рівненщини

17 червня, в управлінні освіти і науки Рівненської ОДА розпочато зустрічі з керівниками органів управління освітою територіальних громад Рівненщини, що проводяться з метою моніторингу ефективності роботи галузі освіти в умовах децентралізації, відстеження тенденцій щодо трансформації закладів освіти у територіальних громадах.

Керівництво управління освіти і науки Рівненської ОДА зустрілися з керівниками освіти громад Вараського та 5 громад Сарненського району.

У ході презентації керівники освітньої галузі громад аналізували ефективність мережі закладів освіти громади за 2020-2021 навчальний рік, стан фінансування галузі у 2020-2021 навчальному році, джерела фінансування, проблеми та шляхи їх вирішення. Стан харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти громади, довезення дітей до місця навчання, інформатизацію та комп’ютеризацію шкіл громади, наявність високошвидкісного інтернету. Результативність роботи закладів освіти громади у 2020-2021 навчальному році.

Ключовим питанням стала трансформація мережі закладів освіти громади з метою створення оптимальних умов для навчання та виховання учнів.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський зазначив, що децентралізація і оптимізація освіти у нашій області – це надання якісних освітніх послуг, покращення умов навчання і створення оптимального освітнього середовища для школярів.

“Ми маємо змінити освітній простір в кожній школі, завдяки оптимізації, має бути спортзал, сучасне енергоефективне опалення, комп’ютерне забезпечення, комфортне сучасне середовище. Ми маємо напрацювати спільну стратегію, щоб проаналізувати проблеми і визначити вектори, щоб рухатися далі”.

Заступник начальника – начальник відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи Марина Пашковська зазначила, що не дивлячись на необхідність раціонального використання коштів, вкрай важливо зберегти позашкілля громад, яке сприяє виявленню та розвитку творчих здібностей дітей.

“Ми сьогодні від вас хочемо почути стратегію розвитку. Ваше бачення того, як рухатися далі, адже децентралізація відкрила не  лише можливості, а й поклала на нас значну відповідальність за прийняті рішення. Адже ми спільно визначаємо стратегію розвитку освіти на Рівненщині, – розповіла начальниця відділу закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти  Наталія Беляновська.

За наслідком зустрічей -презентацій з керівниками органів управління освітою 64 ТГ області буде напрацьовано спільну стратегію модернізації освітнього середовища територіальних громад Рівненщини.


Управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації