Від початку весни На Рівненщині вже посадили понад 200 гектарів лісу


У Рівненській області триває лісокультурна кампанія. На сьогодні у регіональних філіях вже заліснено 220 га. Висаджено 1 млн. 386 тисяч майбутніх дерев. В основному – сосна та дуб.

Загалом, як ідеться на сайті Рівненської ОДА, лісівники Рівненщини запланували відновити 3662 гектари лісу та висадити 18 млн саджанців. Це буде суттєвим внеском у реалізацію програми Президента «Зелена країна».

«Відновлення лісу розпочинається з першим весняним теплом і триватиме орієнтовно місяць. За цей час у філіях Поліського лісового офісу загалом планують висадити в межах 26 мільйонів сіянців. Хоча зараз допомагає техніка, все це, перш за все, щоденна непроста праця наших людей. Усі роботи з лісовідновлення відбуваються у рамках президентської програми «Зелена країна»", –  зазначає директор Поліського лісового офісу Олександр Кватирко.

Нагадаємо, 21 березня – Всесвітній день лісів. Він проголошений ще у 2012 році Генасамблеєю ООН. Щороку цю дату відзначають тематично, в 2023 році – під гаслом «Ліс і здоров’я».

Дата свята не випадково припадає на весняний день. Це – час, коли триває найважливіша робота, – відновлення лісів. Ліси Рівненщини вкривають майже 850 тисяч гектарів земель, це понад 36% території області.