«Велодень» - 2019 у Рівному

Велодень – це щорічне свято, котре збирає сотні велосипедистів, об’єднує абсолютно усіх любителів велосипеда, незалежно від їх кваліфікації, стилю їзди та щоденного кілометражу. Головна ідея акції - створення цивілізованих умов для  велосипедистів,  велодоріжок та велопарковок у громадських місцях, звільнення вулиць великих міст України від шкідливих викидів та заторів завдяки руху на велосипедах.

У Рівному такий захід став вже традиційним. Цьогоріч на майдані Незалежності, де планувався старт велопробігу та основні заходи, зібралось близько 400 учасників.  Організаторами його проведення виступили комунальний заклад  «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, міська громадська організація «Спілка велосипедистів Рівного» за підтримки Рівненського міськвиконкому та Відділення НОК України в Рівненській області.

Окрім масового велопробігу вулицями міста на учасників очікували ще й конкурси на окремих дистанціях серед дітей та дорослих. Усі спортивні складові були  спрямовані на вміння фігурного володіння велосипедом, подолання етапів з елементами змагань з велотуризму. Серед дітей перемогу здобули Черкас Іван та Філіпович Віталій. А беззаперечним лідером в обох естафетах серед дорослих став Михайло Куліш. На завершення заходу організатори  вручили призи  наймолодшому учаснику фестивалю Северину Машті та найстаршому -  Валерію Буренку.