Вакцинація від COVID-19 на Рівненщині

На Рівненщині є майже півтори сотні пунктів, де можна вакцинуватися від COVID-19. За потреби можуть відкрити ще шість, втім, жителі області поки не надто активні у вакцинації, розповів Суспільному директор департаменту охорони здоров'я Рівненській області Олег Вівсянник.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

На Рівненщині станом на початок вересня достатньо вакцини CoronaVac та Janssen (Johnson & Johnson), надходження Pfizer очікують найближчим часом, — зазначив керівник медицини Рівненщини.

Загалом на Рівненщині є 138 пунктів, де можна провести вакцинацію.

"Пункт вакцинації знаходиться в кожній амбулаторії нашої області. Звернувшись до сімейного лікаря, можна отримати інформацію, де та з якого часу можна пройти вакцинацію від COVID-19", — уточнив Вівсянник.

Він додав: в області також є 48 виїзних бригад.

"Для організованих колективів можна звернутися до найближчої амбулаторії або до керівництва відповідального заступника голови районної військової адміністрації, який курує медицину. Він надасть контакти ЦПМСД, де можна розв'язати питання організованого виїзду медпрацівників до колективів і провести таку вакцинацію", — сказав керівник медицини області.

Центр вакцинації також працює в Рівному у діагностичному центрі на вулиці 16-го Липня, 36.

"Якщо формується потік населення, ми готові в області відкрити ще шість центрів вакцинації — у Сарнах, Вараші, Острозі тощо. Зараз, враховуючи низьку активність нашого населення у проведенні вакцинації, ми їх поки не відкриваємо. Вони будуть малоефективними, а утримувати скільки центрів та вакцинувати одного-двох людей фінансово невигідно", — сказав Вівсянник.

Він додав: на Рівненщині також працюють дві виїзних бригади, які вакцинують внутрішньо переселених людей. Охочі вакцинуватися повинні звернутися до найближчого ЦПМСД або до Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення.

Що відомо

  • Пік захворюваності на COVID у Рівненській області очікують восени. Цього року не виключають і спалаху кору. Про це Суспільному повідомив завідувач відділу імунопрофілактики обласного центру контролю та профілактики хвороб Віктор Мороз. Він розповів також про темпи вакцинації від поліомієліту та важливість щеплень проти грипу.