В самому центрі Рівного побудують 13-поверховний готель

Будівництво на вулиці Кавказькій 32-Б у Рівному – відновили. Інвестор – товариство «БК Інтер-Буд» – готує територію для початку робіт. На це є усі дозволи, адже апеляційний суд завершився на користь забудовника. На фото проект майбутнього готелю на Кавказькій.

Джерело Vse.

Нагадаємо, обласна рада віддала землю інвестору під будівництво готелю та комерційних площ на 13-ть поверхів з підземним паркінгом. На верхніх поверхах хотіли розташувати житлові площі.

Втім, проти цього будівництва відразу висловлювались мешканці ОСББ «Кавказьке». Люди заявляли, що їхній будинок – аварійний.

Згодом юристи ОСББ пішли до суду. Окрім висновків про аварійну будівлю, юристи ОСББ  мали й висновки експертів щодо самої ділянки на якій зводитимуть будівлю.

Згідно з експертною оцінкою, яку оприлюднили представники ОСББ «Кавказьке», земельна ділянка під майбутнім готелем знаходиться в санітарній зоні кладовища.

Роман Велесик.
Інформацію про те, що готель будуватимуть на людських кістках, спростував в ефірі Радіо Трек директор товариства «БК Інтер-Буд» Роман Велесик:

«Почнемо з того, що дозвіл на будівництво ми отримали ще 7 травня 2021 року, ми не змогли вчасно розпочати будівництво через суди з ОСББ «Кавказьке».

Мешканці звернулись до суду з позовом про заборону будівництва. Апеляційний суд поставив крапку у цій справі й прийняв рішення на користь забудовника. У нас є всі документи, є підстави для початку будівництва.

Зауважу, що до мене не звертались з питаннями щодо того, що будівельна техніка буде заважати мешканцям будинку на Кавказькій.

Тобто не це є причиною судів та протестів. Тим паче представники ОСББ використали усі інформаційні та юридичні інструменти для того, щоб перешкоджати початку будівництва.

А це серйозні фінансові витрати, і думаю, що це приклад недобросовісної конкуренції. Представники ОСББ є зараз інструментами у чиїхось руках, на мою думку.

Щодо відстані між будівництвом та житловим будинком, то будівництво знаходиться в межах допустимих законодавством норм від існуючого житлового будинку. Іншими словами будинок ОСББ «Кавказьке» не знаходиться в межах можливого впливу наслідків будівництва, а будівельна техніка це необхідний атрибут без якого не можливо здійснювати будівництво, але після побудови цей тимчасовий дискомфорт зникне, переконує Роман Велесик:

«Будівництво це буде нетривалим, якщо, звичайно, не буде створено додаткових безпідставних перешкод. Це буде багатофункціональний комплекс з комерцією та житловими приміщеннями та готелем.

Відносно поховань хочу повідомити таке: на людських кістках ми не будуватимемо. В одному з позовів згадувалось про можливі поховання поряд з будівельним майданчиком. Зі слів позивачів в санітарній зоні кладовища. Але це не так.

Поряд з будмайданчиком розташовані обласна рада, адміністрація, архів і навіть житловий будинок.

Тобто, якби тут досі були поховання, то не було б і цих будівель. Дійсно, колись тут були кладовища: православне та єврейське.

Тут навіть була могила німецьких військовополонених, але рештки людей перепоховали. Ми знайшли документи, які свідчать про перепоховання. Ми навіть знайшли свідчення очевидців.

Словом, історики та експерти прийшли до висновку, що у безпосередній близькості та на самому будівельному майданчику немає людських решток.

«Ми однозначно хочемо мати добросусідські відносини, ми робимо все законно, без жодних негативних наслідків для будь-яких сусідів.

Чи це ОСББ, чи це обласна рада, чи це офісний центр. Ми не той забудовник, який хоче нашкодити.

Ми хочемо збудувати якісну будівлю, думаю, багато рівнян будуть задоволеними результатом.

До слова, кількаметрові ялини, які були біля колишнього «Gonzo», забудовник намагається врятувати.

Попри наявні дозволи на вирубку насаджень забудовник прагне їх залишити.  

 
Роман Велесик - директор ТОВ БК Інтербуд

Роман Велесик - директор ТОВ БК Інтербуд Posted by Радіо Трек on Thursday, January 27, 2022