В Острозі запрацювала служба, яка буде допомагати постраждалим від домашнього насильства

Острозі запрацювала служба соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. 

Така ініціатива належить першій леді Олені Зеленській.

«Служба створена для надання консультацій. Робимо все для того, щоб насильства стало менше. Дуже зручно, що об’єкт розташований у приміщенні ЦНАПу, адже на одній локації можна отримати не одну кваліфіковану консультацію», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Тут надають консультації постраждалим особам та їх законним представникам щодо прав, розповідають, якими соціальними послугами можна скористатися.

Голова Острозької міської ради Юрій Ягодка зазначив, що в громаді працює 57 об’єктів соціальної сфери. Робота з підтримки постраждалих від домашнього насильства розпочалася ще у 2018 році.

Такі консультативні служби вже працюють у Зарічненській, Радивилівській, Соснівській громадах. У Вараській громаді завершують створення центру соціально-психологічної допомоги з денним стаціонаром.

Директора головного управління  національної  сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева наголосила,  що головна ідея створення служб підтримки – вчасно надати допомогу людині в моменти відчаю та горя.

Нагадаємо, на таку ініціативу торік були виділені 1,1 млн гривень. Цьогоріч сума державної субвенції становить 9,6 млн гривень. Гроші знову будуть спрямовані на створення та покращення діяльності спеціалізованих служб.

Директорка департаменту соціальної політики ОДА Роза Слободенюк наголосила на тому, що, починаючи з 2021 року, триває співпраця з органами місцевого самоврядування з метою забезпечення реалізації субвенції.

Рівненська ОДА