В Острозі відбувся Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Біжу за Іванну Поліщук. Біжу за Олександра Ковальчука. Біжу за всіх Героїв України, які оберігають нас з небес…

Самі такі фрази можна було почути в неділю на Майдані Свободи в Острозі. Адже в місті відбувся Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» - захід для вшанування пам’яті загиблих Захисників і Захисниць, який дав можливість пробігти за тих, хто загинув захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Цього річ він проходив не лише в Острозькій громаді та різних містах України, а й закордоном.

Всього до участі в забігу долучилися 69 учасників не лише з Острожчини, а й з інших міст. Учасники могли вибрати дистанцію в 2,5 км або 5 км та пробігти її з ім’ям загиблого Героя, тим самим продемонструвати вдячність і підтримку рідним наших Захисників.

Нагороджували переможців та вітали учасників забігу заступник міського голови Олександр Харчук та начальник управління освіти, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Віктор Самчук.

Окрім цього зі словами подяки звернулися Софія Лозюк - донька загиблого Героя України та Віктор Романчук - учасник АТО.

Найстаршим учасником благодійного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» став Володимир Самолюк, він пробіг дистанцію в 5 км не дивлячись на свій поважний вік. ????Наймолодшою учасницею забігу стала Злата Шевчук. У свої 1,5 роки вона наважилася подолати дистанцію у 2,5 км, але пробігла лише одне коло.

На дистанції у 2,5 км серед дівчат до 14 років третє місце зайняла Софія Шевчук, друге місце отримала Соломія Стецюк, а перше місце виборола Єлизавета Епштейн.

На дистанції у 2,5 км серед юнаків третє місце зайняв Назар Філінюк, друге місце посів Днем’ян Жилінський, а перше місце отримав Тарас Муляр.

На дистанції у 2,5 км серед жінок третє місце посіла Анастасія Антонюк, друге місце отримала Іванна Давидова, абсолютним переможцем стала Віра Стецюк.

На дистанції у 2,5 км серед чоловіків третє місце зайняв Ілля Білоус, друге місце виборов Микола Шокун, а перемогу виборов Кім Попов.

На дистанції у 5 км серед жінок третє місце посіла Наталія Ярмолович, друге місце зайняла Юлія Ткачук, а перше місце виборола Ангеліна Кирийчук.

На дистанції у 5 км серед чоловіків третю місце зайняв Вадим Боришкевич, друге місце отримав Юрій Зимоглядов, а переможцем став Сергій Ющишин.

Окрім того, вдалося зібрати 5,5 тисяч гривень. Всі зібрані кошти буди передані на закупівлю термобілизни для наших військових.

Організаторами є управління освіти, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради. Також дякуємо за сприяння проведення заходу відділу культури та туризму виконкому Острозької міської ради, ТОВ «Острозької мінеральної води», рівненському клубу бігу Rivne Running Club та Острозькому відділенню поліції №3.

Слава Україні! Слава Героям України!
Разом до Перемоги!

Острозька Міська Рада