В облраді – весняне загострення?

Рівненська облрада, як казав незабутній кіногерой Попандопуло, напередодні великого шухеру. І це при тому, що останні 2 роки тут було відносно спокійно і тихо. Нещодавно, за двадцять днів до пленарного засідання сесії облради, група депутатів у кількості 22- х обранців на сайті облради зареєструвала проєкт рішення «Про припинення повноважень голови облради Олександра Данильчука». Цією новиною, зокрема, поділився у себе на сторінці у Фейсбуці керівник фракції «Батьківщина» в облраді Микола Кучерук.

«Отвєточкою» на цей крок став зареєстрований інший проект - «Про припинення повноважень заступника голови облради Олексія Бучинського». У п’ятницю обидва проєкти рішень несподівано зникли із сайту облради, але не тому, що сторони домовилися. Справа в тому, що два свої голоси з першого проєкту рішення депутати відкликали.

Це означає, що питання, яке стосується припинення повноважень голови після цього не може бути винесене на розгляд сесії, бо це буде порушення процедури. Тож мешканцям області не варто хвилюватися на рахунок того, що облрада одномоментно може залишитися без очільників.

Натомість, схоже, хвилюватися треба заступнику голови облради Олексію Бучинському, бо за його відставку не треба збирати підписи – питання можуть внести в порядок денний безпосередньо на сесії, якщо хтось із депутатів це запропонує. Услід за Бучинським, ймовірно, можуть втратити свої посади і деякі його побратими, які очолюють комунальні підприємства та структурні підрозділи ОДА.